Ενίσχυση Εξωστρέφειας Επιχειρήσεων Θεσσαλίας μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης

Ταυτότητα της Δράσης:

Στρατηγικό στόχο του Προγράμματος ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027 αποτελεί η ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας του παραγωγικού συστήματος και η μετάβαση της οικονομίας σε ένα μοντέλο αειφόρου και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, με σύμμαχο τη φύση. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής το Πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΙΑ 2021-2027 θέτει ως Στρατηγική προτεραιότητα, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, εξωστρεφούς & καινοτόμου παραγωγικού συστήματος. Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό μια σειρά από διαρθρωτικά προβλήματα, κυρίως λόγω του πολύ μικρού μεγέθους τους που δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά και για το λόγο αυτό στοχεύεται η υποστήριξή τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.

Η παρούσα δράση «Ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων μέσω δράσεων προβολής και δικτύωσης» ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια τα οποία θα επηρεάσουν σε κάποιο βαθμό τη δυνατότητα των επιχειρήσεων που θα ωφεληθούν από τους πόρους του προγράμματος να παράγουν σημαντικά αποτελέσματα σε όρους βιωσιμότητας και απασχόλησης μακροχρόνια.
Το αντικείμενό της δράσης έγκειται στην προώθηση της εξωστρέφειας επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην Ελλάδα, στην ΕΕ καθώς και σε τρίτες χώρες.

Χρηματοδότηση:

Η Δράση θα χρηματοδοτηθεί με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία» 2021- 2027, στην Προτεραιότητα 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», στον στόχο πολιτικής (ΣΠ) 1 «Μια Ευρώπη πιο ανταγωνιστική και πιο έξυπνη μέσω της προώθησης του καινοτόμου και έξυπνου οικονομικού μετασχηματισμού και της περιφερειακής συνδεσιμότητας ΤΠΕ και συμβάλλει στον ειδικό στόχο «RSO1.3. Ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ και δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΜΜΕ, μεταξύ άλλων μέσω παραγωγικών επενδύσεων (ΕΤΠΑ).

Δικαιούχοι: υφιστάμενες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις

Περιοχή εφαρμογής: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Επιχορηγούμενος Προϋπολογισμός: έως 90.000€

Επιδότηση: το ποσοστό Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται σε 50%.

Χρόνος υλοποίησης: 12 μήνες

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 02-07-2024 ώρα 13:00 και ως καταληκτική ημερομηνία η 16-09-2024 ώρα 14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την πρόσκληση εδώ!

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετάβαση στο περιεχόμενο